• Fotograaf Annette
  • Fotograaf Edwin
  • Fotograaf Cora
  • Fotograaf Ruud
  • Fotograaf Edwin
  • Fotograaf Edwin
  • Fotograaf Edwin
  • Fotograaf Edwin
  • Fotograaf Cora

Canarische eilanden of Kroatië

Activiteitencommissie inventariseert

In 2014 bestaat onze club 45 jaar en dat gaan we op diverse manieren vieren. Eén van die manieren is een gezamenlijke duikvakantie! 

De activiteitencomissie heeft twee twee mooie bestemmingen voorgeselecteerd. De leden bepalen door een stemming, welke bestemming het gaat worden.

Lees meer: Canarische...

Nieuwjaars triceptie 2014

Gezamenlijk nieuwjaars evenement

Op zondag 5 januari om 13.00 uur vindt het eerste gezamenlijke nieuwjaarsevenement van Alphense Duikvereniging Atlantis, Scouting Willem Barentz en de Alphense reddingsbrigade plaats. De verenigingen zullen onder het motto "Scuba Caching" hun kennis en vaardigheden in het navigeren boven en onder water tentoonspreiden.  evenement vindt plaats bij, op en onder het water bij het clubhuis van WSV Alphen aan de Verlengde Aarkade 30 in Alphen aan den Rijn.

100e ADVA lid

Felicitaties voor Lucien

Begin november kon de Alphense Duikvereniging Atlantis het 100e lid van de vereniging noteren. Lucien van der Vlugt meldde zich aan voor de wintercursus Open Water Diver van de duikvereniging en was de gelukkige. Voorzitter Patrick van Rooij zette haar tijdens de jaarlijkse foto- en videoavond van de vereniging in het zonnetje en overhandigde haar een waardebon voor duikmateriaal.

Lees meer: 100e...

Foto- en videoavond 9 november

"Volle bak" bij foto- en videoavond

Meer dan veertig leden en andere bezoekers trok de foto- en videoavond op 9 november in het Archeon museum. De avond bood een afwisselend programma met foto's en video's uit Nederland, Bonaire, Kenia, Egypte, de Middellandse Zee en andere duiklocaties over de hele wereld. Edwin de Heer leverde met zijn college over slakjes een bijzondere bijdrage.

Dank aan het Archeon voor het beschikbaar stellen van de filmzaal van het museum. Dank ook aan de leden die geholpen hebben met de "clean up dive" en het Halloween evenement in het Archeon. Zo werkt de samenwerking tussen vereniging en het Archeon prima.

Foto- en videoavond 9 november

Prehistorisch digitale plaatjes kijken

Zaterdag 9 november vindt de jaarlijkse foto- en video- avond plaats. De voorstellingen beginnen om 19.00 uur. Naderhand is er nog de mogelijkheid een kleine rondleiding door het archeologiehuis bij te wonen.

Deelname aan deze avond is gratis en ook als je geen foto’s of video’s te delen hebt, mag je dit eigenlijk niet missen. Hapjes en drankjes zijn vanzelfsprekend geregeld. Geef je snel op!

Zaterdag 26 oktober whisky avond

Een ruitje, een natje en een droogje

Schotland. Je kan er mooi duiken, maar ook boven water is er genoeg te beleven. Om onze leden goed voor te bereiden voor een eventueel bezoek organiseren we daarom een avond waarin we ons meer op de "cultuur" gaan richten.Op zaterdag 26 oktober komt er een Ridderkerker vermomd als schot naar de Decobar, gewapend met een aantal minder bekende whisky's, schotse hapjes en een uitgebreid verhaal. In ongeveer 2,5 uur zal hij vertellen over de productie van whisky, de verschillende soorten en hoe ze te herkennen zijn. En voor het herkennen moet er natuurlijk geproefd worden!

Duck Race 2013

ADVA steunt Duck Race 2013

De Rotary en Lions Alphen aan den rijn organiseerden op 29 juni 2013 de "Duck Race Alphen aan den Rijn" om goede doelen te sponsoren. Duizenden badeendjes gingen het water in dongen naar de eerste plaats.

Duikers van ADVA begeleidden de Duck Race en vermaakten zich uitstekend daarbij.