• Fotograaf Annette
  • Fotograaf Edwin
  • Fotograaf Cora
  • Fotograaf Ruud
  • Fotograaf Edwin
  • Fotograaf Edwin
  • Fotograaf Edwin
  • Fotograaf Edwin
  • Fotograaf Cora

Zwem- en snorkeltraining/onderwater hockey

Zwem- en snorkeltraining en onderwater hockey op woensdag avond

Niet iedereen schijnt/blijkt die te weten, maar feit is dat wij elke woensdag avond van 21.00 uur tot 22.00 uur zwem- en snorkel (conditie) trainingen verzorgen. Deelname voor leden is gratis en voor iedereen aanbevolen. Voor nieuwe leden is met name ook de snorkeltraining zinvol als aanvulling op de Open Water Diver cursus. Zie de bijgevoegde link voor een impressie: https://www.youtube.com/watch?v=ShseNZZLOhQ

Lees meer: Zwem-...

OWD 2015-2 van start

Leerzaam, interactief en gezellig

Op 25 oktober startte de Open Water Diver 2015-2 cursus van de Alphense Duikvereniging Atlantis. Hein, Vincent, Mabel, Paul, Pien, Edwin, Tymen en Wessel konden op 2 november meteen aan de bak met de eerste theorieles over duikmaterialen bij onze materiaal partner Pacific Diving in Reeuwijk. Het werd weer een leerzame, (inter)actieve en gezellige avond. Dank aan Pacific Diving, instructeurs Albert, Horst en Erik en Jan, Wybrand en Norbert van de materiaalcommissies . De cursisten behalen in het voorjaar van 2016 hun Open Water Diver brevet.

AOWD 2015 afgerond

Plezier, inzet en mooi weer

Na veel plezier, hard werken en een super inzet is bijna iedereen klaar met de ADVA AOWD/2* opleiding 2015. Gefeliciteerd Paul en Ingrid Pol-Dillo, Chris Schouten, Pascal Hageman, Ruben pol en Jente pol.

Volgende week nog reanimatie en dan is ook de Specialty Redden "in the pocket".

ADVA in de tank

Acte de presence op de jaarmarkt

Woensdag 16 september staat de Alphense Duikvereniging Atlantis prominent op de jaarmarkt van Alphen. De vereniging zal met een duiktank en een stand aanwezig zijn. In de duiktank geeft de vereniging demonstraties en proeflessen. Wie zin heeft om eens bubbles te maken, is van harte uitgenodigd. Wel even een zwembroek en badhanddoek meenemen.

 

Duik kamp Belgische Ardennen

"Geraakt ge met ons mee in plezante steengroeves en stuwmeren?"

Onder dat motto dook Altlantis wat dieper in België als “duikland”. Dé plek om dit te doen waren de “Belgische Ardennen”. Hier heb je verschillende plezante steengroeves en een stuwmeer op kortere afstand van elkaar. Camping “Le Chesle” was de centraal gelegen en duikgerichte camping inclusief frietkot waar we overnachtten. 

De duikstekken waren heel anders dan in Nederland. Het gaat hier om oude volgelopen steengroeves waar soms zelfs nog mijnwerktuig op de bodem aanwezig is. Deze putten staan bekend om steile wanden en rotsformaties, grote dieptes en soms tamme karpers. De videos van Willem van der Draaij en Edwin de Heer geven een mooie indruk van onze belevenissen.

Ook Els en Danny zijn Open Water Diver

Els en Danny: gefeliciteerd met jullie Open Water Diver brevet. Veel duikplezier gewenst.

... en nog drie Open Water Divers

... en nog drie Open Water Divers. Gefeliciteerd Nikki, Jade en Jordy.