• Fotograaf Annette
  • Fotograaf Edwin
  • Fotograaf Cora
  • Fotograaf Ruud
  • Fotograaf Edwin
  • Fotograaf Edwin
  • Fotograaf Edwin
  • Fotograaf Edwin
  • Fotograaf Cora

Regina Maris afgezonken

Duikvereniging Atlantis heeft dinsdag 31 januari 2017 het 15 meter lange zeiljacht Regina Maris in de Zegerplas laten afzinken. Het wrak is onderdeel van het onderwaternatuurpark in de plas in Alphen aan den Rijn. Zie de uitzending van Hart van Nederland en de uitzending van Studio Alphen

De plaatsing van de Regina Maris is een volgende stap om een 'kunstrif' aan te leggen. De vereniging doet dit naar het voorbeeld van marine natuurgebieden in Zeeland, de Grevelingen en de Oosterschelde. Het wordt het eerste zoetwater natuurgebied in het Groene Hart. Meer informatie over het duikgebied en de Regina Maris is te vinden via deze link.

Het afzinken van het wrak is mogelijk gemaakt door een donatie van het Prins Bernard Cultuur Fonds. 

 

Scuba Clinics 2016

"Volle bak" de afgelopen weken in het ADVA zwembad. Meer dan dertig aanmeldingen voor Scuba Clinics heeft de vereniging gekregen tijdens de jaarmarkt in Alphen aan den Rijn. Enthousiaste inzet van deelnemers, opleidingskader en materiaalcommissie en bitterballen als dank. Zie de video.

Specialty Driftduiken

Wat een fantastisch weer voor de specialisatie Driftduiken. Onder die boeitjes genieten Albert Cornelisse Patrick van Rooij Norbert Basie en ik van het goeie leven: met de boot naar de stek, jezelf overboord mikken en vervolgens de natuur zijn werk laten doen en heerlijk floaten op de stroming. Een geslaagde dag en weer vier geslaagden erbij.

AOWD 2016


Het was weer mooi en mooi weer vandaag in Zeeland. .... en de vereniging is één divemaster, zeven Advanced Open Water Divers en een getijdewater duiker rijker. Gefeliciteerd Marloes, Schalkwijk, Jade Schouten, Els Pijnacker, Norbert Basie, Aad v.d. Voort, Jordy van Ee, Danny Holling, Michel Pijnacker en Andre van Soest.

Dank aan Horst Nalbach, Albert Cornelisse, Edwin De Heer, Jan van der Sluis, Norbert Basie, Patrick van Rooij, Robert Verwoerdt voor de begeleiding.

Jaarmarkt 2016

De Alphense Duikvereniging was ook in 2016 weer prominent en succesvol aanwezig op de Alphense jaarmarkt

Gondelvaart 2016

Bij de Gondelvaart 2016 gaf de Alphense Duikvereniging weer acte de presence met een reddingsboot met reddingsduikers. Gelukkig hoefden zij niet in actie te komen.

Dank aan Hans, Ellen, Cris en Robert voor de inzet.

Open Water Diver 2016-1

Haal je duikbrevet bij de Alphense Duikvereniging Atlantis

Ooit eens gewichtsloos onder water willen zweven en vissen in hun natuurlijke omgeving willen zien? Of ben je geïnteresseerd in scheepswrakken?  Begin mei start de Alphense Duikvereniging Atlantis weer een Open Water Diver opleiding.

Met deze opleiding ben je in staat om zelfstandig de eerste stappen onder water te gaan zetten. De opleiding leidt op tot een wereldwijd erkend duikbrevet. Hij bestaat uit zes theorielessen, vijf zwembadlessen en vijf buitenwaterflessen. De theorielessen vinden plaats op maandag avonden en zwembadlessen op vrijdag avonden. Buitenwater duiken vinden plaats in Vinkeveen. De opleiding wordt gegeven door instructeurs van de Nederlandse Onderwatersport Bond. 

Heb je interesse in de opleiding of wil je eerst het duiken eens proberen, kijk dan eens op de website en/of neem contact op via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .